Fotografie

Cakesmash

dreumesshoot

kinderportret

minishoot

Duoportret

2 gezichten, 1 portret

Liefde

loveshoot

Ons gezin

lifestyle gezinsreportage

Over mij

Blog

Tarief

Tips

Contact

Metslawiersterweg 1
9101 ZM  Dokkum

06-14597558

nickie@nickiefotografie.nl

Contact

kinderportret

minishoot

Duoportret

2 gezichten, 1 portret

Cakesmash

dreumesshoot

Paasshoot

dreumesshoot

Liefde

loveshoot

Ons gezin

lifestyle gezinsreportage

Contact

Adres

Metslawiersterweg 1

9101 ZM Dokkum

SUP-11 stedentocht voor Dier Onder Dak

Broer Tim en zus gaan in september de SUP-11 stedentocht suppen. Hiermee willen ze het opvangcentrum voor zwerf- en afstandskatten, Stichting Dier onder Dak, in Dokkum, gaan sponsoren. Ik ga ze volgen in de voorbereidingen naar deze Friese citytocht.

Interview met de suppers

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om mee te doen aan de SUP11-Stedentocht?
Het afgelopen jaar hebben wij twee katjes geadopteerd bij Dier onder Dak Dokkum. Floki was verkouden toen we hem kregen, hierdoor moesten we een aantal keren met hem naar de dierenarts. Helaas bleek hij de niesziekte te hebben. Door de regeling van Dier onder Dak met de dierenarts hoefden we niets te betalen. Wij waren/zijn erg gecharmeerd van hun goede zorgen en werk en daarom wilden we graag wat voor hen terugdoen. Zodoende zijn we op het idee gekomen van een sponsoractie.
De sponsoractie wilden we koppelen aan een sportieve, grensverleggende activiteit. Het moest een uitdaging zijn en niet iets wat we al eens eerder hadden gedaan. Ik ben al een aantal jaren vrijwilliger bij de SUP11-Stedentocht en had ook al eens geroepen dat ik een keer mee wilde doen. Twee jaar geleden heb ik samen met een groepje vrienden het laatste stuk van de tocht meegedaan op een bigsup. Dat was een hele peddel maar wel super leuk! Deze ervaringen maakten dat ik snel de link had gelegd, en Tim kon zich daar helemaal in vinden. Wel was het nog de vraag of we de randvoorwaarden voor elkaar zouden krijgen, want we hadden beide geen sup en peddel. Maar gelukkig hadden we contact met Ritske Merkus, een bekende in het suppen en de tour. Ritske is eigenaar van het Stadsstand in Leeuwarden, waar suples gegeven wordt en ook sups verkocht- en verhuurd worden. Daarnaast zit Ritske in het bestuur van de SUP11-Stedentocht. Ritske heeft ons in contact gebracht met Mistral. Een aantal weken geleden hadden we een afspraak met hen op hun locatie in Wierden, en daar hebben ze ons volledig voorzien van materiaal (sups, peddels en kleding)! We kunnen dus goed beslagen te water J
 


Konden jullie al suppen?
Eigenlijk vlak voordat het suppen wat bekendheid kreeg heb ik samen met een vriendin een sup gekocht. Dus ik kon al suppen, zij het recreatief. Tim had het volgens mij één keer eerder gedaan. Maar Tim heeft een natuurlijke aanleg voor bijna alle sporten, dus waar ik dacht (en misschien wel hoopte, haha ;-)) dat hij er de eerste keer even in zou vallen, stapte hij op en peddelde hij weg. Ik ben wel jaloers op zijn sportieve aanleg en dat wordt tevens voor mij een extra uitdaging, om hem bij te houden. 


Hoeveel dagen is de suptour?
De tour is in totaal vijf dagen. Het begint op woensdag 8 september en zondag 12 september is de laatste dag. Zie hieronder een kort overzichtje van het aantal kilometers per dag en de route:

Day 1: 47,8 km Leeuwarden – Sloten

Day 2: 45 km Sloten – Workum

Day 3: 42 km Workum – Franeker

Day 4: 43 km Franeker – Dokkum

Day 5: 27 km Dokkum – Leeuwarden


Hoe gaan jullie je voorbereiden op de tour?
We proberen om twee keer per week te suppen, waarvan één keer per week samen. De afstand die we suppen maken we steeds wat langer en we proberen ook het tempo op te voeren. Daarnaast doen we krachttraining. Tim deed dat altijd al. Ik ben normaal meer van het hardlopen, de duursporten, maar ik moet nu meer de focus leggen op krachttraining. Eigenlijk vind ik daar niets aan, maar ik merk dat mijn bovenlichaam in verhouding tot de rest niet sterk genoeg is. Om dat toch consequent op te pakken tot aan de tour, ga ik twee keer per week naar de sportschool. Mike van de Fitnessfabriek sponsort mij met personal training en een voedingsplan, echt super!

Hoe zwaar denken jullie dat het zal zijn?
Ik ga altijd uit van worst case scenario, dan kan het alleen maar meevallen, haha! We proberen in de periode ernaartoe wel alles aan te doen zodat we goed voorbereid zijn en het in principe goed kunnen doen. Maar spierpijn, kramp en blaren gaan we vast tegenkomen. Gelukkig zijn er masseurs en EHBO’ers aanwezig tijdens het evenement, mochten we kramp of blaren krijgen.

In hoeveel uur per dag denken jullie de tocht te suppen?
Poeh, dat is een goede vraag, dat hangt er ook een beetje vanaf hoe het weer is en hoeveel sneller we worden de komende periode. Daarnaast verschilt de afstand ook per dag. Ik ga er vanuit dat we ongeveer 8 uren onderweg zijn? Inclusief pauzes etc. Maar ik vind het nog moeilijk inschatten.


Eten/drinken jullie onderweg?
Ik denk dat we een flesje water op de sup hebben liggen en verder zijn er een aantal stops onderweg waar je kunt eten en drinken. Onderweg zijn er ook bootjes (greenjoys) die meevaren en die van alles bij zich hebben, dus daar zouden we indien nodig ook gebruik van kunnen maken.


Waar slapen jullie?
We slapen lekker thuis.


Wie haalt en brengt jullie?
Onze ouders gaan ons brengen en halen. Dat hoefden we niet eens te vragen en ze hebben er zelfs al vrij voor genomen, super lief.


Wie zijn jullie sponsors?
Tot nu toe: Ritske Merkus Stadsstrand Leeuwarden, Mistral, Nickie Fotografie, Mike Personal Training en Coaching & SUP Skool Dokkum.


Hoe sponsoren zij jullie?
Ritske Merkus Stadsstrand Leeuwarden: sponsoring door Mistral wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsstrand Leeuwarden
Mistral: boards, peddels en kleding
Nickie Fotografie: beeldmateriaal
Mike Personal Training en Coaching: personal training en voedingsplan
SUP Skool Dokkum: techniektraining


Hoe zijn jullie bij mij gekomen voor het beeldmateriaal?

Via Instagram. Ik kwam via via op jouw pagina en jouw foto’s spraken mij aan, zodoende heb ik je een berichtje gestuurd.


Portret van broer en zus. Kleding gesponsord door Mistral. Portretfotografie door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Portret van broer en zus.

Flink trainen voor de SUP-11 stedentocht

Omdat 200 km suppen in vijf dagen niet mis is, zal er keihard getraind moeten worden! Friesland heeft prachtige meren en rivieren. Favoriete trainingslocatie voor de broer en zus is misschien wel het natuurgebied Bûtenfjild.

Ik ben een paar keer met een training mee geweest om dit vast te leggen.

Training 1

Suppen voor het goede doel op een  subboard van Mistral. Reportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Voorbereidingen voor de suptraining voor de sup 11 city tour.
Supboard van Mistral word te water gelaten. Reportage door Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
De supboard van Mistral wordt te water gelaten.
Trainen voor sup-11 stedentocht voor Dier Onder Dak. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Trainen voor sup-11 stedentocht voor Dier Onder Dak.
De supboards klaar maken voor vervoer. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
De supboards klaar maken voor vervoer.
De supboard van Mistral is klaar om vervoerd te worden. Fotoshoot door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
De supboard van Mistral is klaar om vervoerd te worden.
De suptraining is klaar. De supboards worden op de autodak geplaatst. Klaar om weer naar huis te gaan. Fotosessie door fotograaf Nickie Fotografie uit dokkum, Friesland.
De suptraining is klaar. De supboards worden op de autodak geplaatst. Klaar om weer naar huis te gaan.

Training 2 voor de SUP-11 stedentocht voor Dier Onder Dak

Trainen voor de sup-11 stedentocht voor Dier Onder Dak. Fotosessie door fotograaf Nickie Fotografie uit Friesland
Suppen in het Bûtenfjild.
Suppen voor het goede doel. Er wordt getraind voor de sup-11 citytocht. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Suppen voor het goede doel.
Sup-11 stedentocht voor Dier Onder Dak, er wordt hier hard voor getraind door Tani-Mara Nicolai. Fotoshoot door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Tani-Mara aan het trainen voor de sup-11 stedentocht 2021.
Suppen in Friesland. Fotosessie door fotograaf NIckie Fotografie uit Dokkum
Suppen in Friesland.

Training 3

Suppen voor het goede doel. Suptraining in natuurgebied het Butenfjild in Friesland. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum.
Suppen voor het goede doel. Suptraining in natuurgebied het Butenfjild in Friesland.
Van het supboard vallen hoort erbij. Fotosessie door fotograaf NIckie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
Van het supboard vallen hoort erbij. Meteen maar even poseren 😉 .
Suptraining in het natuurgebied Butenfjild. Fotoshoot door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum
Trainen voor de SUP-11 stedentocht om Stichting Dier Onder Dak uit Dokkum te sponsoren.

Training 4

Tani-Mara gaat de sup-11 stedentocht suppen voor het goede doel. Hiermee sponsort ze Stichting Dier Onder Dak uit Dokkum. Fotoreportage door Nickie Fotografie uit Friesland
Tani-Mara gaat de sup-11 stedentocht suppen voor het goede doel. Hiermee sponsort ze Stichting Dier Onder Dak uit Dokkum.
Suptraining voor de sup-11 stedentocht 2021. Fotosessie door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Suptraining voor de sup-11 stedentocht 2021.
Tani-Mara en Tim Nicolai gaan de sup-11 stedentocht suppen om sponsorgeld op te halen voor Stichting Dier Onder Dak in Dokkum. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Tani-Mara en Tim Nicolai gaan de sup-11 stedentocht suppen om sponsorgeld op te halen voor Stichting Dier Onder Dak in Dokkum.

Een kijkje bij Dier Onder Dak, Dokkum

Tani-Mara en Tim hebben een bezoekje gebracht aan Stichting Dier Onder Dak. Onder het genot van een bakje koffie kregen ze te horen hoe Dier Onder Dak werkt en waaraan zij het bij elkaar gesponsorde bedrag willen gaan besteden. Natuurlijk werd er ook even gekeken bij de katten.

Het geld zal worden besteed aan onderhoud van het gebouw, warmte matten voor zieke katten, nieuwe kooien en voer.

Suppers voor het goede doel gaan bij Dier onder Dak kijken. Fotoreportage Friesland door fotograaf Nickie Fotografie uit  Dokkum
De suppers gaan langs bij hun goede doel, Dier onder Dak.
Een kopje koffie drinken bij Dier onder Dak. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Een kopje koffie drinken bij Dier onder Dak.
Even een kijkje bij Dier onder Dak in Dokkum. Fotoshoot door fotograaf Nickie Fotografie uit Friesland
Even een kijkje bij Dier onder Dak in Dokkum.
De suppers geven een bezoekje aan Dier onder Dak. Fotoreportage door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Supper met kat bij Dier onder Dak in Dokkum.
Suppen bij het Bûtefjild. Training voor de sup-11 stedentocht. Fotosessie door fotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland
Suptraining in het natuurgebied Bûtenfjild.