Fotografie

Cakesmash

dreumesshoot

kinderportret

minishoot

Duoportret

2 gezichten, 1 portret

Liefde

loveshoot

Ons gezin

lifestyle gezinsreportage

Over mij

Blog

Tarief

Tips

Contact

Metslawiersterweg 1
9101 ZM  Dokkum

06-14597558

nickie@nickiefotografie.nl

Contact

kinderportret

minishoot

Duoportret

2 gezichten, 1 portret

Cakesmash

dreumesshoot

Paasshoot

dreumesshoot

Liefde

loveshoot

Ons gezin

lifestyle gezinsreportage

Contact

Adres

Metslawiersterweg 1

9101 ZM Dokkum

Trouwen bij Stania State

Oscar en Jelske hadden ervoor gekozen om te trouwen bij Stania State. Deze bruiloft hadden ze heel leuk ingepland. De voorbereidingen in een hotel, de eerste blik op de zeedijk en een aantal keren werden er paarden bij betrokken! Al met al een zeer bijzondere dag!

Na een maandenlange voorbereiding en uitgebreide planning was het dan eindelijk zover, de dag van onze bruiloft.

Onze zoektocht naar een geschikte locatie heeft niet lang geduurd. Al na ons eerste bezoek aan Stania State wisten we dat dit de trouwlocatie moest gaan worden. In ons eerste gesprek met Anne en Henriëtte, de beheerders van Stania State, hadden we al snel een gemeenschappelijk onderwerp te pakken: de paarden.
Paarden zijn voor ons een belangrijk onderdeel in ons leven. Het is dan ook geen verrassing dat we elkaar in de paardensport hebben leren kennen. We rijden allebei op dezelfde manege, de Molenruiters, waar we ook elk ons paard hebben/hadden staan. Niet gek dus dat dit thema op de een of andere manier moest terugkomen op de bruiloft.

De dag begon vanuit het Van der Valk-hotel in Leeuwarden; beide op onze eigen kamer om ons voor te bereiden op de dag. Trouwfotograaf Nickie was al op tijd aanwezig om mooie foto’s van de voorbereidingen te maken.

Na de voorbereidingen maakten we ons geheel volgens de planning, die was samengesteld met Maria van Tuinen van Woesh weddingplanning, op voor de ‘first look’.

Als locatie hebben we gekozen voor de dijktempel bij Marrum, nabij de paardendobbe waar in 2006 zo’n 150 paarden van de verdrinkingsdood zijn gered. Enerzijds hebben we voor deze plek gekozen vanwege deze symboliek en anderzijds omdat we het gewoon een mooie plek vinden.
Het weer begon wat druilerig, maar door de professionaliteit van Nickie is dit de kwaliteit van de foto’s juist ten goede gekomen.

Daarna door naar de fotoshoot met Be Fair, het paard van Jelske, in de omgeving van Stania State. Mede door een langsrijdende praalwagen bleek dit spannender dan vooraf verwacht, maar we zijn toch blij dat we dit gedaan hebben.

Aansluitend de fotoshoot in de prachtige tuinen van Stania State. De Rhododendrons stonden vol in bloei en de bomen waren prachtig groen, dus aan mooie plaatjes geen gebrek.

Na de fotoshoot was het door naar het volgende hoogtepunt van de dag, de rit in de koets. Dankzij de toppers van stal Droppinghiem hebben we een prachtige rit gemaakt in een echte glaslandauer, voortgetrokken door twee mooie en vooral lieve Friese paarden. De aankomst per koets bij Stania State, via de grote poort, maakte bij iedereen een grote indruk.

De ceremonie werd geleid door Aukje de Groot-Dotinga en geheel in haar stijl was het een mooie, maar ook luchtige ceremonie. Na de ceremonie was het tijd voor de taart van Grytsje, een prachtige en bovenal lekkere taart, waarmee we een goede basis hadden voor de groepsfoto’s. Geen saaie statische poses, maar levendige, spontane groepsfoto’s in heerlijk weer, want de zon was intussen ook volop doorgebroken.

Na het diner, wat overigens absoluut verrukkelijk was, ging de dag naadloos over in het feest, dat verzorgd werd door Superbruiloft. DJ Hendrik was de perfecte DJ voor ons gezelschap en de avond is voorbij gevlogen.

Daarmee rest ons nu vooral nog het nagenieten van de mooie herinneringen en de verbluffende foto’s die gemaakt zijn door Nickie. Precies in de stijl waar we vooraf op gehoopt hadden en die erg goed zijn uitgepakt.

Oscar & Jelske
 • locatie: Stania State
 • trouwambtenaar Aukje de Groot – Dotinga
 • videograaf: Smash Visuals
 • voorbereidingen van het bruidspaar bij: Van der Valk Hotel in Leeuwarden
 • haar en visagie bruid: Team Harry Hummel
 • Trouwjurk: Bruid & Bubbels
 • trouwpak: The one Bridal
 • bloemwerk: Blomke fan Romke
 • trouwvervoer/trouwkoets: Stal Droppinghiem
 • bruidstaart: Taarten van Grytsje
 • DJ en avondfotografie: Superbruiloft
 • ballonnen: Celebrate Leeuwarden
 • LOVE letters: Bridallure
 • trouwringen: Siebel juweliers
 • organisatie shoot met paard: Manege Molenruiters
Bruidsmake-up door team harry Hummel bij van der Valk hotel in leeuwarden. Bruidsfotografie door bruidsfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Haar en visagie van de bruid wordt verzorgt door team Harry Hummel bij van der Valk Hotel in Leeuwarden.
Prachtig bruidsarmbandje. Trouwfotografie door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
Prachtig bruidsarmbandje.
De voorbereidingen van de bruidegom. Huwelijksfotografie door huwelijksfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
De voorbereidingen van de bruidegom.
De bruidegom wordt in de ochtend geholpen met zijn pochet. Huwelijksreportage door huwelijksfotograaf NIckie Fotografie uit Dokkum.
De bruidegom wordt geholpen met zijn pochet.
De voorbereidingen van de bruid. Bruiloftfotografie door bruiloftfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
De voorbereidingen van de bruid.
De mannen wachten op de bruid in de dijktempel van Marrum. Bruiloftreportage door bruiloftfotograaf NIckie Fotografie uit Friesland. bruid
Wachtend op de bruid in de Dijktempel van Marrum.
Bruid met haar paard. huwelijksshoot door huwelijksfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
Bruid met haar paard.
Trouwen bij Stania State. Bruidsfotografie door bruidsfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Trouwen bij Stania State, Oenstsjerk Friesland.
De bruidsmeisjes. Trouwfotografie door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
De bruidsmeisjes.
Trouwen bij Stania State. Bruidsreportage door bruidsfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
De bruidsshoot bij de houtenbruggetjes van Stania State.
Bruid bij de prachtige Rhododendrons van Stania State. Trouwshoot door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
Bruid bij de prachtige Rhododendrons van Stania State.
Het bruidspaar aan het poseren voor de prachtige Rhododendrons in het park van Stania State. Bruilofreportage door bruiloftfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Bruidshoot in het park van Stania State, Oenkerk Friesland.
Trouwvervoer een tweespan koets van Stal Droppinghiem. Trouwreportage door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Het trouwvervoer, een prachtige tweespan koets.
Het bruidspaar in de trouwkoets. Trouwreportage door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
Het bruidspaar in de trouwkoets.
Trouwen in Stania State. De bruid wordt weggeven door haar broer. Bruidsreportage door bruidsfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
De bruid wordt weggeven door haar broer.
Het bruidspaar aandachtig aan het luisteren tijdens de huwelijksceremonie. Trouwerijreportage door trouwerijfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Het bruidspaar aandachtig aan het luisteren tijdens de trouwceremonie.
Het huwelijk wordt gesloten door trouwambtenaar/babs Aukje de Groot- Dotinga. Trouwreportage bij Stania State door bruidsfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Het huwelijk wordt gesloten in de tuinzaal van Stania State door trouwambtenaar Aukje de Groot – Dotinga.
een toost door de bruidegom. Trouwshoot door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Dokkum, Friesland.
Proosten op het bruidspaar bij Stania State.
Prachitge trouwtaart met chocoladedrip en echte bloemen door taarten van Grytsje. Trouwreportage door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Bruidstaart met chocoladedrip en echte bloemen.
Weddingplanner maria van Woesh Weddingplanner versiert de dinertafels in de Brasserie van Stania State. Bruidsfotografie door fotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Maria van Woesh Weddingplanner versiert de dinertafels in de Brasserie van Stania State.
het bruidsborrel tijdens golden hour op het terras van Stania State. Bruiloft vastgelegd door fotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Borrelen tijdens het gouden uur.
Portret van het bruidspaar tijdens golden hour. Trouwshoot door trouwfotograaf Nickie Fotografie uit Friesland.
Portret van het bruidspaar tijdens golden hour.